איזה כיף שפנית אלינו. נדבר ממש בקרוב, אנחנו כבר מתרגשים!
עד אז, בשאר המקומות של קבוצת דינמו יצא לך לבקר?
הדרך ללב של האורחים שלכם מתחילה בבחירת הקייטרינג לחתונה. אז מה חשוב לדעת לפני שסוגרים על אולם אירועים ואיך להרכיב תפריט נכון?
1. בחרו קייטרינג לחתונה מגוון
חתונה היא אירוע שמאחד בין הסבתא ממרוקו לחברה הטבעונית מהתואר הראשון, לכן חשוב מצד אחד שהיא כן תייצג אתכם ומצד שני תיתן מענה רחב מבחינה קולינרית לכל האורחים. זה לא אומר שצריך פרזנטציה אינסופית של מבחר מנות, זה לא אומר שאם אתם צמחוניים אתם חייבים בכוח להכניס בשר לתפריט (מה רע בדגים?) וזה לא אומר שצריך להתפשר. זה רק אומר שצריך לבחור קייטרינג לחתונה מקצועי ואיכותי שיודע את העבודה ויש לו ניסיון במגוון מטבחים. בין אם מדובר באוכל צמחוני, טבעוני או חלבי, התפקיד של מי שמכין את האוכל לחתונה שלכם הוא לתת לכם מענה מקצועי ומגוון כחלק מהחבילה הכוללת של האירוע.
2.תנו לאנשי המקצוע לבחור עבורכם
בניית תפריט היא אחד מהתפקידים החשובים בחתונה, והאוכל הוא מרכיב מרכזי לצד הדי ג'יי והריקודים. אז נכון שאתם הולכים לטעימות ומרגישים מינימום אסף גרניט "במהפכה במטבח", אבל האמת היא שלמי שיש את הניסיון האמיתי הוא לחברת הקייטרינג ולמפיק את האירוע. הטעם הוא שלכם לגמרי, אבל חשוב להתייעץ עם אנשי המקצוע שזה המקצוע שלהם כבר שנים והם יודעים להרכיב תפריט לקהלים השונים. בינינו זה קצת כמו הדיג'יי חתונה – אתם תגידו מה אתם אוהבים לרקוד ומי הקהל שלכם והוא כבר יידע לבנות את הפלייליסט המושלם לחתונה.
3. אל תתפזרו בבחירות שלכם
לא צריך שפע ולא צריך צמצום, צריך את הבחירה הנכונה. לפני זמן מה שמענו על חתונת קיץ שהתקיימה בשישי במקום פתוח, ובקבלת פנים הוגש תבשיל קארי חצילים תאילנדי, תבשיל צלי בבישול ארוך ועוד שלל מנות שרק מהמחשבה עליהם נהיה לנו חם. הנקודה היא שחשוב לבחור כן תפריט מגוון שכולל חלבון, ירק, פחמימה ועוד, אבל מצד שני לא להתפזר יותר מדי בבחירה כי מצב של שפע עצום מדי יכול לגרום לתסכול ותחושת החמצה כי כמה כבר אורח בחתונה יכול לאכול?
4. הסוד לבחירה המדויקת והנכונה של קייטרינג לחתונה הוא אתם בעצמכם
"אני לא חושב שלזוגות יש את הכלים לבחור באמת, כי בסופו של דבר מי שיודע באמת ומבין הוא הקייטרינג שיש לו ניסיון של עשרות שנים באירועים והוא מבין יותר בהתאמות הנדרשות. מה כן נדרש מהזוג? לעשות את ההתאמות לטובת הקהל ולא פחות חשוב, אולי הכי חשוב הביטוי האישי שלהם. רוב הזוגות מתעסקים בלדאוג שיהיה אוכל לכולם, לדודה הצמחונית ולחברה שלא אוכלת גלוטן, אבל הסוד לתפריט נכון בקייטרינג לחתונה הוא הזוג בעצמו. בחרו תפריט ומנות שמייצגות אתכם, שאתם אוהבים: החכמה היא להתאים את התפריט אליכם ולא אל האורחים. לכל אחד יש את הזהות הקולינרית שלו, תחשבו איך האוכל רלוונטי עבורכם. כשאני פוגש זוג, השאלה הראשונה שאני שואל אותם היא "איפה אתם אוהבים לאכול", זה נותן לי הבנה איך לייצר תפריט שמייצג את הזוג, וזה מה שחשוב באמת"
5. תפריט טבעוני ונטול גלוטן? חשוב לא פחות
הטבעונות והצמחונות הם כבר מזמן לא טרנד והם כאן כדי להישאר "חייבים לבחור גם מנות טבעוניות, ומנות ללא גלוטן בתפריט, ולתת מענה לכולם, אבל עם זאת חשוב לא לאנוס את הקהל עם תפריט שהוא רק טבעוני, למשל. אני חושב שזה התפקיד של הקייטרינג לתת מענה מקצועי ואיכותי עם מנות מגוונת כחלק מהחבילה הכוללת.
6. מה ההבדל בין חתונת חורף לחתונת קיץ? חומרי הגלם
תבשיל בשר קדירה מתאים לחורף וסביצ'ה פחות? תחשבו שוב. "לא מעט מבחירות של תפריט בחתונה חורף נובעות משיקולים של מיתוג או תדמית. למרות החקלאות המודרנית, היבוא והחממות, אנחנו השפים, קודם כל נשענים על חומרי גלם מקומיים. בחורף אנחנו משתמשים יותר בירקות שורש, בירוקים ובפירות כמו תותים או פירות יער. החורף מאופיין באוכל ירוק, בריא ורענן, מלא במים כמו זנים של תפוחי אדמה חדשים שנכנסו. לגבי הבחירה של המנות, יש משיכה לצלי בשר כמאכל מחמם, אבל אני חושב שצלי לא שייך לעונה, אלא תלוי באופי של האירוע ובמקום שלו בתוך הארוחה".
7. חתונה אקולוגית: לכבד את חומרי הגלם ואת הסביבה
לא בטוח שחשבתם על זה, אבל קייטרינג הוא תחום לא פשוט ברמה המוסרית עם כל כמות האוכל שנזרקת סביב חתונה ממוצעת. "לי אישית מאוד קשה בתחום הזה בתור שף, אני מבין את הצורך, אבל החלום שלי היא לייצר אוכל מעולה, בכמויות נורמאליות. אני מאמין שאפשר לייצר תפריט מדהים שכולל ארוחה מגוונת ועשירה מבלי לפרק את הארנק של הזוג ואת הטבע והסביבה. אני מאוד מקווה שהזוגות יהיה מספיק אמיצים ויביאו את השינוי. אולם האירועים מושפע מהבקשות והצרכים השטח של זוגות, אותם אלו שיבחרו תפריט לחתונה שעושה טוב יותר לסביבה, במינונים נכונים ואחרים.
קרדיט תמונות: צילום: שי-לי עוזיאל, סטודיו פינגווין