איזה כיף שפנית אלינו. נדבר ממש בקרוב, אנחנו כבר מתרגשים!
עד אז, בשאר המקומות של קבוצת דינמו יצא לך לבקר?
איך מחליטים אילו מנות להגיש לאורחים באירוע ומהן המגמות הבולטות בשנים האחרונות באירועים מסוג זה? כמה טיפים להרכבת התפריט המנצח לחגיגה
אתם ההורים בוודאי משפשפים את העיניים בתדהמה, הילדונת שלכם הופכת לנערה, ואטוטו חוגגת בת מצווה. קשה להאמין, אבל זה קורה. כמו בכל תחום, אתם רוצים את ההכי טוב עבורה, ומוכנים לעשות לא מעט בשביל להגשים את בקשותיה וחלומותיה. באותו אופן, אתם כנראה ניגשים להפקת החגיגה הגדולה. לפניכם לא מעט משימות, לרבות מציאת האולם המתאים לאירוע ועד בחירה בחברת קייטרינג לבת מצווה ובהמשך גם ירידה לפרטי התפריט שיוצע לאורחים. אכן, מדובר בפרויקט לא פשוט, שחשוב לכם מאוד שיצא לפועל בדיוק לפי התוכנית, ש״יתקתק״, יזרום, יפתיע, ירגש, וכולם, ובמיוחד כלת השמחה, יצאו מרוצים.
כמה דגשים והכוונות שיסייעו לכם הן בבחירת הקייטרינג והתפריט והן בבחירת המקום לאירוע:
ההחלטות שישפיעו על הכל – הגדרת היקף האירוע והתקציב
מדובר בשני הפרמטרים הקריטיים ביותר עבור כל הפקה באשר תהיה. תשאלו כל מפיק אירועים, והוא יסכים על כך שבלי שני הנתונים החשובים האלה אי אפשר לצאת לדרך ולהתחיל בתכנון האירוע. לכן, בשלב הראשון, עליכם להיסגר באופן כמעט הרמטי על כמות המוזמנים לחגיגות בת המצווה, וכן, להבין מהו הסכום המשוער העומד לרשותכם. כמובן, עליכם לשמור על גמישות מסוימת לכאן ולכאן, גם בנוגע לרשימת המוזמנים וגם בנוגע לתקציב. בכל תהליך הפקה כזה, ישנם בלת״מים וחריגות כאלה או אחרות, וכדאי להיערך לכך. לאחר שהגדרתם את שני אלו, תוכלו להתחיל בחיפוש המקום לבת מצווה , בהתאם לכמות המוזמנים, ובשלב הבא גם להתחיל ולחקור את האופציות שלכם לגבי חברות קייטרינג וסגנונות קולינריים שונים.
לא מה שהיה פעם: מה אוכלים באירועי בת מצווה כיום?
זוכרים את הימים בהם התפריט באירועים היה תמיד אותו הדבר – בר סלטים – סלק, תירס במיונז, כרוב במיונז וכו׳, בופה תוספות חמות – תפוחי אדמה בתנור, אורז עם שקדים וצימוקים וכדומה, וכמובן לעיקריות: רבע עוף בתנור, קבב, ולמתקדמים (של אז) אסאדו שנפרש מול עיני האורחים ועושה אפקט מאוד מרשים…? אז זהו, שלא. כלומר כבר לא. כיום אירועים באופן כללי, צריכים קודם כל להציע למוזמנים חוויה קולינרית מרגשת, וכמה שפחות צפוי יותר טוב. אירועי בר ובת מצווה, באופן כללי הם כבר לא מה שהיה פעם. גם במובן שיש יותר ויותר הורים שבוחרים להקטין את היקף האירועים האלה, ולהפיק מעין אירוע בוטיק מושקע מאוד, בסטייל ייחודי ובטוב טעם.
באותו אופן, גם היחס לאוכל באירועים אלו השתנה, וכיום מנסים להעלות את הרמה, לדייק את המנות,ֿ ובעיקר להפתיע, לחדש ולרגש. גם אם הפורמט הבסיסי נשאר כשהיה, כלומר בופה סלטים, בופה תוספות חמות ופס עיקריות, המנות שתמצאו שם יהיו שונות, טרנדיות וברמה קולינרית גבוהה יותר. לדוגמא, את הסלטים הכבדים עם תועפות המיונז, יחליפו סלטים בסגנון אסייאתי, רעננים יותר, ועם טעמים מגוונים ועזים יותר של חמוץ, מתוק, מלוח וחריף. או לדוגמא, סלט עלים עם פירות ואגוזים, בדומה לסלטים שתקבלו בבית קפה. בגזרת התוספות החמות, יתווספו וריאציות עדכניות יותר כמו למשל ריזוטו במקום פשוט אורז, פסטות עם רטבים מיוחדים, אנטי פסטי ועוד. בגזרת העיקריות, הדגים עוברים יותר ויותר לפרונט, ואם בעבר היו מתמקדים בעוף ובבשר, כיום תמצאו במקרים רבים גם דגים כחלק מהתפריט הבסיסי.
אחד הדברים שהשתדרגו באופן משמעותי, וקיבלו תפנית חיובית, הם הקינוחים באירועי בר ובת מצווה. מגמות של טבעונות ובריאות, הביאו לפיתוח תחליפי חלב צמחיים מעולים, מה שאומר שקינוחי הפרווה עתירי המרגרינה ודלי הטעם אאוט, ואת מקומם תופסות מנות אחרונות מבוססות קרם קוקוס, סויה, אגוזים, שקדים ושוקולד, שבהחלט נותנות פייט לקינוחים החלביים בקונדיטוריות.
מהם הטרנדים הבולטים בתפריטי בת מצווה?
כאמור, מגמות של מודעות לתזונה בריאה יותר, לצד מגמות עולמיות של מעבר לתזונה צמחונית או טבעונית, נותנות את אותותיהן בתחום הקולינריה, ומשפיעות מאוד על פיתוח מנות ובניית תפריטים עדכניים. אי לכך, בשנים האחרונות רואים יותר ויותר אירועים שמוצע בהם תפריט צמחוני או אפילו טבעוני. כיום, הניסיון והידע שנצברו, לצד חומרי הגלם המעולים שיש בארץ מבחינת פירות, ירקות, קטניות ואגוזים, באים לידי ביטוי במנות עשירות, מעניינות ומענגות שגם אניני הטעם הביקורתיים ביותר נהנים מהן. במקרים מסוימים בוחרים בקייטרינג צמחוני חלבי, לעתים בתוספת מנות דגים, וכך מצליחים לתת מענה לטעם של קהל מגוון.
מגמה נוספת המשפיעה על סגנון האוכל באירועי בת מצווה, היא החשיפה המוגברת שלנו לקולינריה מחו״ל, בעקבות טיולים בעולם, וגם בעקבות מסעדות הנפתחות כאן כפטריות אחרי הגשם, ומציעות את החוויה הקולינרית של מדינות שונות. מאחר ורמת הטבחות בארץ היא גבוהה במיוחד, לעתים זה ממש אחד לאחד. המגמות האלו באות לידי ביטוי בביקוש למנות ״סטריט פוד״ מהעולם – טאקו ובוריטו מקסיקני, סביצ׳ה פרואני, דוכן המבורגר וצ׳יפס בסגנון אמריקאי וכמובן – מנות יפניות שאומצו באהבה כבר מזמן על ידי קהל הסועדים הישראלי, ובעיקר סושי ומנות דגים נאים אחרות.
לזכור שמדובר באירוע של ילדים: לדאוג לאטרקציות גם במובן הקולינרי
מצד אחד, חשוב לקחת בחשבון שמדובר באירוע המכוון בעיקר לילדים. מהצד השני – ילדים, ובעיקר בני נוער כיום, נחשפים לסוגי קולינריה מגוונים ולא מעט מהם מבינים באוכל אפילו יותר מהוריהם. עם זאת, אין ילדים שאינם אוהבים פאסד פוד ומתוקים, ולכן כן כדאי לשלב את שני אלו באופן כלשהו באירוע. דוכן קרפים, פנקייקים, שיפודי פירות וממתקים וכו׳, יכולים להוות אטרקציה בפני עצמם, ולכן מומלץ לחשוב על תוספות מסוג זה להיצע המנות הבסיסי בחגיגה.